8/13/2014

Home made chips


Hi! 

Ken je dat, zin om een zak chips open te scheuren en hem helemaal alleen leeg te eten? Vast wel?! Helaas vinden onze benen en ons buikje die we voor de zomer weer strak hadden getaind in de sportschool dat niet zo leuk. Hier is dus een simpel receptje dat een stuk gezonder is dan zo een zak uit de winkel. Om je chips op de meest gezonde manier die er is klaar te maken hoef je alleen een aardappel in schijfjes te snijden, (DENK ALSJEBLIEFT OM JE VINGERS) en in de oven te doen. er zijn natuurlijk wel wat variaties op te bedenken hier onder zal ik er een schrijven.


Nodig: 

 1 grote aardappel
 Aardappelschilmesje
 Zout (tafel/keuken/zee maakt niet uit) 
 Kwastje
Zonnebloemolie
Oven (200 °C)  & bakpapier


Aan de slag:

Was de aardappel goed, je hoeft de schil er niet af te halen.
Snij de aardappel met het aardappelschil mesje in plakjes.
Haal het vocht aan beide kanten van de schijfjes er af ander worden ze niet knapperig.
Leg de schijfjes op bakpapier op een bakplaat.
Bestrijk ze met een klein beetje zonnebloemolie, en strooi er dan wat zout overheen. 
Doe ze in de oven op 200 °C en haal ze er na 7 minuten uit en draai ze om. Stop ze terug in de oven, weer voor 7 minuten en dan zijn ze klaar!

Tip: Hou de oven wel in de gaten als de chips er in zit want ik weet niet of mijn oven nog voor 100 procent betrouwbaar is ;)

Eet smakelijk, en heb je het nou ook geprobeerd stuur dan een foto naar me via twitter! @iisabellouise 



No comments:

Post a Comment